Huurders

Regel uw huurzaken

U huurt een woning van Bright Wonen? Dan kunt u hier uw zaken rondom uw huis, uw contract en de huur regelen.

 

 

Veelgestelde vragen

Er zijn meerdere manieren waarop u uw huur kunt betalen. Dit kan via een automatische incasso, per acceptgirokaart, via een eigen overschrijving of een pinbetaling bij ons op kantoor.

U kunt de huur op twee manieren opzeggen. Het makkelijkst doet u dit via een huuropzeggingsformulier uit uw woonmap. U kunt op het formulier zelf aangeven per wanneer u de huur opzegt. Dit kan op elke dag van de maand, maar het moet wel een werkdag (maandag tot en met vrijdag) zijn. Het mag geen feestdag zijn. Daarnaast kunt u de huur opzeggen door een brief te sturen naar Bright Wonen waarin u aangeeft dat per welke datum u de huur op wilt zeggen. Vergeet u hierbij niet de contactgegevens door te geven van de persoon met wie wij contact op mogen nemen voor de voorinspectie en eindoplevering

Of u in aanmerking komt voor huurtoeslag is afhankelijk van verschillende factoren:

  • het soort huurwoning waarin u woont
  • de hoogte van uw huurprijs
  • de hoogte van uw inkomen
  • uw leeftijd
  • of u alleen woont, of met een partner

 

Op de site van de Belastingdienst vindt u meer informatie.

U kunt uw inkomen vaststellen door een inkomensverklaring op te vragen bij de belastingdienst op telefoonnummer 08000543 Keuze 3 vul nu uw BSN nummer Keuze 2 Keuze 1 Binnen vijf werkdagen ontvangt u bericht van de belastingdienst

Om sneller aan een inkomensverklaring te komen kunt u deze ook downloaden op Mijn Belastingdienst. Hiervoor dient het volgende te doen:

  • Log in op Mijn belastingdienst
  • Ga naar het tabblad 'Inkomensverklaring'
  • Kies in het menu aan de linkerkant het jaar waarover u de inkomensverklaring wilt hebben
  • Klik onder 'Mijn inkomen' op 'Inkomen {jaar}'
  • Klik onder 'Ik wil' op 'een inkomensverklaring afdrukken'

De inkomensverklaring wordt voor u afgedrukt.

Nee, want het bewerken, verwerken, toepassen en in voorraad houden van asbest en asbesthoudende producten is na 1993 ten strengste verboden. Lees voor meer informatie de brochure Asbest in en om het huis van VROM.

Indien u de huur niet betaalt loopt u achterstand op. Neemt u geen contact met ons op en betaalt u de achterstand niet, dan is het mogelijk dat wij een deurwaarder inschakelen. De extra kosten die dit meebrengt, komen voor uw rekening.

Geen antwoord op uw vraag?

Heeft u geen antwoord op uw vraag kunnen vinden? Wij helpen u graag verder.