Ga naar de inhoud
Zonnepanelen

Bright Wonen investeert in duurzaamheid

Bij Bright Wonen vinden wij duurzaamheid erg belangrijk. Wij investeren daarom graag om onze woningen zo veel als mogelijk van zonnepanelen te gaan voorzien. U als huurder van Bright Wonen kunt hier ook aan mee doen. Naast dat u investeert in een duurzame toekomst voor onze kinderen kunt u ook flink besparen op uw energielasten. Benieuwd naar wat de verwachte besparing voor uw huishouden is? Doe dan hier de check.

Hoe kunt u zich aanmelden voor zonnepanelen?

1

Check welke besparing zonnepanelen u opleveren?

U kunt dit checken via de website van onze energieleverancier door hier te klikken.

2

Aanmelden

Meld u aan via onderstaand formulier of log in op Mijn Bright Wonen.

3

Beoordeling

Bright Wonen gaat onderzoeken of zonnepanelen mogelijk zijn voor uw woning. Wij streven er naar u binnen 10 werkdagen van een reactie te voorzien.

4

Aanvragen

Indien zonnepanelen mogelijk zijn en u bent akkoord met ons voorstel dan zal Bright Wonen voor u de aanvraag verzorgen. 

5

Installatie

De installatie zal plaatsvinden op een moment dat het u goed uitkomt. U dient wel aanwezig te zijn tijdens de installatie welke naar schatting 1 dag zal duren.

 

Hoe werken zonnepanelen?

In onderstaande video leggen we u uit hoe zonnepanelen werken. 

  

 

Aanvraagformulier

Vult u onderstaand formulier in als u interesse heeft in zonnepanelen. Wij nemen binnen 5 werkdagen contact met u op.

    

 

Veelgestelde vragen over zonnepanelen

 

Zonnepanelen kunnen op elk dak worden geplaatst, zowel op een plat dak als een schuin dak met dakpannen, leisteen of golfplaten. Ook op een rieten kap zijn zonnepanelen mogelijk. Zonnepanelen kunnen ook op de gevel worden geplaatst, of als zonneluifel.

Voor meer informatie kijkt u hier.

 

Een zonnepaneel bestaat uit zonnecellen. Die zijn gemaakt van een materiaal, meestal silicum, dat alleen stroom geleid als er licht op valt. Zodra de zon op het paneel schijnt, ontstaat er een elektrische stroom tussen de positieve lading bovenop de cel en de negatieve lading eronder. Dat heet gelijkstroom.

Gaat u zelf zonnepanelen aanschaffen voor uw woning dan wordt de installatie vanzelfsprekend uw eigendom. Dit houdt in dat u geen huurverhoging hoeft te betalen aan Bright Wonen omdat u zelf de kosten van de installatie zonnepanelen draagt.

Wanneer Bright Wonen zonnepanelen laat plaatsen op een dak worden de zonnepanelen het eigendom van Bright Wonen. De huurder heeft het gebruik van de zonnepanelen en profiteert dan ook van de gratis energie die ermee wordt opgewekt. Bright Wonen maakt echter kosten voor de zonnepanelen en deze brengen wij bij u in rekening. Dit ziet u terug in de vorm van een maandelijkse huurverhoging. De hoogte van deze huurverhoging verschilt per woning en kunt u opvragen bij ons.

Zonnepanelen zijn nog steeds rendabel, ook nu energieleveranciers extra kosten en terugleverkosten rekenen aan zonnepaneelbezitters. Wel is de terugverdientijd enigszins gestegen.