Ga naar de inhoud

U bent op zoek naar een nieuwe woning. Hier leest u over onze procedure voor het in aanmerking komen voor een van onze sociale huurwoningen. Ook kunt u via de link eenvoudig naar onze regionale woonruimte verdeelsysteem gaan waar u zich kunt inschrijven voor de lijst.

Stappenplan woning huren

1

Inschrijven

Op de site van Bright Wonen kunt u een account aanmaken om te reageren op sociale huurwoningen. Dit kost eenmalig € 17,-.

2

Reageren

Dagelijks wordt het actuele aanbod op de site van Bright Wonen vernieuwd. Als u ingelogd bent, ziet u het passende huuraanbod voor uw persoonlijke situatie.

3

Bezichtigen

Bent u als eerste kandidaat geselecteerd? Dan mag u de woning gaan bekijken. Soms nodigen wij meerdere kandidaten tegelijk uit. 

4

Gegevens aanleveren

Bent u na de bezichtiging enthousiast over de woning en de wijk? Dan heeft u kort de tijd om uw gegevens aan te leveren.

5

Controleren

Wij controleren zo snel mogelijk uw gegevens. 

6

Contract ondertekening

Zijn alle gegevens akkoord? Gefeliciteerd! U heeft een nieuwe woning. Wij sturen u een huurovereenkomst toe en u krijgt te horen wanneer u de sleutel krijgt.

Veelgestelde vragen over sociale huur

Onderstaand vindt u antwoord op veelgestelde vragen vanuit onze huurders. Neemt u deze aandachtig door, mogelijk zit het antwoord op uw vraag hier tussen. Is dit niet het geval? Neemt u dan gerust contact met ons op!

Om een sociale huurwoning te krijgen is een inschrijving als woningzoekende nodig. De woningen die te huur zijn, worden aangeboden op de website van Woonnet Rijnmond. Op www.woonnetrijnmond.nl kunt u zich inschrijven als woningzoekende. De kosten van deze inschrijving zijn € 10,- per jaar. U dient elk jaar uw inschrijving zelf te verlengen. Wanneer u ingeschreven bent kunt u reageren op woningen die geadverteerd worden. U kunt reageren op 2 woningen tegelijk. Heeft u een woning gevonden die voor u passend is dan kunt u reageren door onderaan in de advertentie te klikken op 'perfect, deze woning wil ik', "reageren". Wanneer u dit gedaan heeft wordt u op de kandidatenlijst gezet. Afhankelijk van uw positie op deze lijst wordt u uitgenodigd voor een bezichtiging.

Elke werkdag komt al het nieuwe aanbod (dus ook de woningen) om 20.00 uur op de site van Woonnet Rijnmond.

Of u in aanmerking komt voor huurtoeslag is afhankelijk van verschillende factoren:

  • het soort huurwoning waarin u woont
  • de hoogte van uw huurprijs
  • de hoogte van uw inkomen
  • uw leeftijd
  • of u alleen woont, of met een partner

 

Op de site van de Belastingdienst vindt u meer informatie.

U kunt huurtoeslag aanvragen via de website van de Belastingdienst.

Als u gereageerd heeft op een woning ontvangt u een uitnodiging voor een bezichtiging als u de eerste kandidaat bent op de kandidaten lijst. Soms gebeurt het dat er een groepsbezichtiging gepland wordt. In dat geval worden de eerste tien kandidaten uitgenodigd. Of er een individuele bezichtiging of een groepsbezichtiging gepland wordt is per woning/advertentie verschillend.

Hoe vind ik een woning met urgentie (eerste drie maanden)?

Fase 1:

U gaat de eerste drie maanden zelf op zoek naar een passende woning. Dit is de zelfzoektermijn. Het is de bedoeling dat u zoveel mogelijk reageert op woningen die passen binnen uw zoekprofiel. De woningcorporaties adverteren dagelijks de vrijkomende woningen op www.woonnetrijnmond.nl.

U zoekt naar een woning in de subregio zoals vermeld in de urgentieverklaring. Is er op dat moment geen passend aanbod, dan mag u ook in andere subregio’s in de regio Rotterdam zoeken.

Informatie over passend toewijzen vindt u hier:

https://www.woonnetrijnmond.nl/service-en-contact/regelgeving/wat-is-passend-toewijzen/

 

 

Antwoord: De woningtoewijzing loopt via de woonzorgconsulent in de Bright, mevrouw Jansen (010-288 48 68).

De woningen zijn sociale huurwoningen in de lage en in de midden klasse.

Kandidaten met een CIZ indicatie hebben voorrang.

Wanneer u voor een woning in De Bright in aanmerking wil komen, dan zal mevrouw Jansen een intake en rondleiding inplannen en u op de wachtlijst plaatsen.